කහවල ගුණ අගුණ කහවල උද්හිද විද්යාත්මක නාමය වනුයේ curcuma longa යනුවෙනි.
ලෝකයේ වැඩිම ප්රති ඔක්සිකාරක අඩංගු කර්කියුම්න් යන රසායනික සංයෝගය අඩංගු කහ මිනිස් සිරුරේ විස හරණය කිරීමට,ලේ පිරිසිදු කරමින් ප්රතිසක්තිකරණය වැඩි දියුණු කිරීමට,අක්මාව පිරිසිදු කිරීමට,වකුගඩු වල විස ඉවත් කිරීම මෙන්ම තවත් ගුණ රාශියකින් අනුනව ඇත.
කහ , අත් කහ යනුවෙන්ද ව්යවහාරයේ භාවිතා කරන කහවල උද්හිද විද්යාත්මක නාමය වනුයේ curcuma longa යනුවෙනි. කහ හරිද්රා, කර්පුර හරිද්රා,ආම්රගන්ද,හරන්ලෙස වර්ග හතරකි. හොදින් පැසුණූ කහ අලය , රතු පැහැයට හුරුය. කුංකුම පැහැයට හුරු පැහැයක් ගන්නා කහ ඖෂධ ගුණයෙන් ඉහළ බව කියවේ.
කප ,වාතය සමනයට ගුණදායක කහ ඖෂධය, පිත වර්ධනය කිරිමකින් යුක්ත වන බැවින් ග්රැස්ට්රයිටීස් රෝගින්ට සහ පිත්තාශයේ ගල් ඇති විටද කහ භාවිතය සිමා කිරිම රෝගි තත්ත්වයට ගුණදායකය. ශරිරයේ ඉදිමුම් සහිත වේදනාව සමනය කිරිමටත්, කුෂ්ඨ හා තුවාල පිරිසිදු කිරිමටත් අමු කහ භාවිතා කෙරේ. ආහාර රුචිය ඇති කිරිමට කහ ඉතා යෝග්ය ඖෂධයකි.
අන්ත්ර ගත කෘමිනාශක ගුණයක් ඇති නිසාම කහ සියලු වයස්වල පසුවන්නේ පණුරෝග සමනයට ද වඩාත් යෝග්යය වේ. හික්කාවෙන් පෙළෙන රෝගින්ට වියළී කහ පුලුස්සා ඇවිළෙන විට එකවර නිවා දැමිමේදි නගින දුම ගුණදායකය. ස්වාභාවිකවම අක්මාවේ ඇතිවන විෂ තත්ත්ව ඉවත්කර රුධිරය පිරිසිදු කිරිම ද ගුණදායකය.
ශරිරයේ ඇතිවන අර්බුද ග්රන්ථි ගෙඩි වලට රුධිරය ගමන් කිරිම අඩුකිරිම නිසා පිළිකාවන් වර්ධනය වීම සීමා කිරිමටත්, තුවාල පටකවල නව පටක වැඩි තුවාල ඉක්මනින් සුව වීමටත් කහ උපකාරි වේ. ගංසුරිය කොළ, පොතු, අමුකහ එකට දමා තැම්බු ජලය තුවාල සේදිම සඳහා භාවිතා කිරිම ද ගුණය.
ශරිරයේ ඇතිවන කුෂ්ඨ, දද ඇති අවස්ථාවේදි අමු කහ කොටා ගැල්වීම හෝ තම්බා වතුරෙන් සේදිම ද යෝග්යය. රුධිරයේ සුදු සෛල වැඩි කිරිමේ ගුණයකින් යුතු කහ, ඇදුම රෝගීන්ට මී පැණි සමඟ මිශ්රකර ගැනිම ද යෝග්යය වේ.
ශරිරයේ ඇතිවන අර්බුද ග්රන්ථි ගෙඩි වලට රුධිරය ගමන් කිරිම අඩුකිරිම නිසා පිළීකාවන් වර්ධනය විම සිමා කිරිමටත් , තුවාල පටකවල නව පටක වැඩි තුවාල ඉක්මණින් සුව විමටත් කහ උපකාරි වේ. ශරිරයේ වේදනා සහිත තැන්වලට කහකුඩු වියළි ඉඟුරු සමඟ මිශ්රකර විනාකිරෙන් අනා ශරිරයේ වේදනා සහිත ඉදිමුන ස්ථානයට පැලැස්තර යෙදිය හැකිය.
කහ ශරිරයේ ගැල්විමෙන් මැරුණූ සම ඉවත් වන බව විද්යාත්මකව තහවුරු කර ඇති කරුණකි. එම නිසාම සම පැහැපත් කිරිමේ ආලේපනයක් ලෙසත් අකලට සම වයසට යෑම වැළැක්විමේ ඖෂධයක ලෙසත් අතිතයේ සිට අද දක්වා කහ භාවිතා කර තිබේ.
විද්යාත්මකව Curcuma Longa ලෙස හැඳින්වෙන කහ පැළෑටිය අයත් වන්නේ Zingiberaceae නම් ඉඟුරු පවුලට ය.එය ආහාර පිසීමේදී වර්ණක හා රසකාරක ලෙස භාවිතා කරන අතර එහි ඖෂධීය හා වාණිජමය භාවිතයන් ද රැසක් ඇත.එපමණක් නොව එය වසර දහස් ගණනක සිට ආයුර්වේද, යුනානි, සිද්ධා බෙහෙත් හා සාම්ප්රදායික චීන ඖෂධ වැනි ඖෂධ ක්රම වල භාවිතා කර ඇත. එසේම විවිධ සෞඛ්ය ගැටලු වැළැක්වීමට සහ ප්රතිකාර කිරීම සඳහා භාවිතා කරන වැදගත් ඖෂධීය ගුණාංග රැසක් කහ සතුව ඇත.එපමණක් නොව කහ වල කර්කියුමිනොයිඩ් (Curcuminoid) කාණ්ඩයට අයත් ඖෂධීය රසායනික සංඝටක අඩංගු වේ.ඉන් කර්කියුමින් (Curcumin) යනු ප්රධානතම සංඝටකයයි. එය ප්රබල ප්රති-ප්රදාහ ගුණාංග සහිතය. එසෙම එය ප්රභල ප්රතිඔක්සිකාරකයකි..
එපමණක් නොව කහ, ඇදුම විරෝධී, පිළිකා නාශක, වෛරස් විරෝධී, බැක්ටීරියා නාශක, දිලීර විරෝධී, විෂාද නාශක, හයිපොලිපිඩිමික් කාරකයක් ලෙස ද ක්රියා කරයි.එබැවින් එය තයිරොයිඩ් ග්රන්ථියේ ආබාධ සමනය කිරීමේ සිට සම පැහැපත් කිරීම දක්වා ප්රයෝජන රැසක් අපට ලබා දේ.ඉතින් කහ භාවිතයෙන් සමනය කර ගත හැකි රෝග කිහිපයක් මෙන්න. 1 .ආහාර දිරවීමේ ගැටළු සමනය කරයි: කහ වල අඩංගු කර්කුමින් විවිධ ආමාශ ආන්තත්රයික ආබාධ සමනය කිරීම සඳහා ප්රයෝජනවත් පිළියමක් ලෙස ක්රියා කරයි.එසේම එය ආමාශයේ වණ, අජීර්ණය, ඇසිඩ් ප්රවාහ වැනි ගැටලු ඇති වීමේ අවදානම අවම කිරීමට උපකාරී වේ. එය බඩවැලේ සහ ආමාශයේ දැවිල්ල අඩු කරන අතර ශරීරය විෂබීජහරණය කිරීමට උපකාරී වේ. 2 .වකුගඩු වල සෞඛ්ය වැඩි දියුණු කරයි: කහ, පිත්තාශයේ ගල් හා වකුගඩු වල ගල් සෑදීමේ අවදානම අවම කිරීමට උපකාරී වේ.එසේම එය වකුගඩු සෞඛ්යය යථා තත්වයට පත් කරන අතර මුත්රා ආසාදන වළක්වයි.
01 .ආහාර දිරවීමේ ගැටළු සමනය කරයි: කහ වල අඩංගු කර්කුමින් විවිධ ආමාශ ආන්තත්රයික ආබාධ සමනය කිරීම සඳහා ප්රයෝජනවත් පිළියමක් ලෙස ක්රියා කරයි.එසේම එය ආමාශයේ වණ, අජීර්ණය, ඇසිඩ් ප්රවාහ වැනි ගැටලු ඇති වීමේ අවදානම අවම කිරීමට උපකාරී වේ. එය බඩවැලේ සහ ආමාශයේ දැවිල්ල අඩු කරන අතර ශරීරය විෂබීජහරණය කිරීමට උපකාරී වේ.
02 .වකුගඩු වල සෞඛ්ය වැඩි දියුණු කරයි: කහ, පිත්තාශයේ ගල් හා වකුගඩු වල ගල් සෑදීමේ අවදානම අවම කිරීමට උපකාරී වේ.එසේම එය වකුගඩු සෞඛ්යය යථා තත්වයට පත් කරන අතර මුත්රා ආසාදන වළක්වයි.
03 .ශ්වසන සෞඛ්යය වැඩි දියුණු කරයි: ඇදුම, බ්රොන්කයිටිස් සහ අඛණ්ඩ කැස්ස වැනි ශ්වසන ආබාධ වලට ප්රතිකාර කිරීම සඳහා කහ භාවිතා කර ඇත. එසේම දුම් පානයෙන්,පරිසර දූෂණයෙන් සහ විෂ වලින් ඔබේ පෙනහළු ආරක්ෂා කර ගැනීමට එය උපකාරී වේ.
04 .ඉදිමීම සහ වේදනාවන් සමනය කරයි: ඉදිමුම සහ වේදනාව අඩු කරන ගුණාංගයක් කහ සතුව පවතින බැවින් ඒවා මාංශ පේශි තුවාල සුව කිරීම සඳහා උපකාරී වේ.එසේම එය ස්වාභාවික වේදනා නාශකයක් ලෙස ක්රියා කරයි.තවද කහ වල අඩංගු කර්කුමින් අස්ථි ආරක්ෂා කරන අතර ආතරයිටිස් වේදනාව සහ සන්ධි ඉදිමීම සමනය කරයි.එපමණක් නොව එය අස්ථි බිඳීම් සහ මාංශ පේශි ආශ්රිත ආබාධ සුව කරයි.
05 .ප්රතිශක්තිකරණය වර්ධනය කරයි: පිළිකා සෛල තුළ මෙටාස්ටැසිස් ඇතිවීම වළක්වන සැලකිය යුතු පිළිකා නාශක ගුණයක් කහ වල අඩංගු වේ.එපමණක් නොව කහ, ඔබේ ප්රතිශක්තිය වැඩි කරන අතර පශ්චාත් ශල්යකර්ම ඉක්මනින් සුව කිරීමට ද එය උපකාරී වේ.
06 .දියවැඩියාවට එරෙහිව සටන් කරයි: කහ වල අඩංගු කර්කුමින්, දියවැඩියාව ඇති වීමේ අවදානම අවම කිරීමට උපකාරී වේ.එපමණක් නොව රුධිරයේ ග්ලූකෝස් මට්ටම ස්ථාවර කිරීමට ද එයට හැකි බව අධ්යයනවලින් පවා තහවුරු වී ඇත.තවද දියවැඩියා රෝගීන් භාවිතා කරන ඖෂධ වල සංකූලතා සහ නරක බලපෑම් වළක්වා ගැනීමට ද එය උපකාරී වේ.
07 .තරබාරුකමට එරෙහිව සටන් කරයි: කර්කුමින් නිසා කහ ශරීරයේ ජලය රඳවා තබා ගැනීමට සහ දැවිල්ල අඩු කිරීමට උපකාරී වේ.තවද පරිවෘත්තීය ක්රියාවලිය ඉහළ නංවමින් බර අඩු කර ගැනීමට එය ඔබට සහාය වේ.
08 .හෘද සෞඛ්යය වැඩි දියුණු කරයි: ධමනි සිහින් වීම වැනි විවිධ හෘද වාහිනී ආබාධ වැළැක්වීමට එය ඔබට උපකාරී වේ.එපමණක් නොව කොලෙස්ටරෝල් මට්ටම කළමනාකරණය කිරීමට සහ අඩු කිරීමට ද කහ ඉතා ඵලදායී ලෙස ක්රියා කරයි.එසේම එය රුධිර පට්ටිකා එකතු වීම වැළැක්වීම වැනි රුධිර ආබාධ සමනය කිරීම සඳහා ද උපකාරී වේ.
09 .ස්නායු සෞඛ්ය වැඩි දියුණු කරයි: කහ වල ඇති කර්කුමින් එහි ප්රබල ප්රතිඔක්සිකාරක ක්රියාකාරිත්වය හේතුවෙන් මොළයේ සෛල ආරක්ෂා කරයි. එය ඇල්සයිමර් රෝගය, පාකින්සන් රෝගය සහ මතකය වැඩි දියුණු කිරීමට උපකාරී වේ.එසේම එය මානසික අවපීඩනය හා ආතතිය සමනය කිරීම සඳහා උපකාරී වන හොඳම පිළියමකි.තවද අපස්මාරය හා සම්බන්ධ වලිප්පුව පාලනය කිරීමට ද එය උපකාරී වේ.
10 .විෂ ඉවත් කිරීමට උපකාරී වේ: කර්කුමින් නිසා කහ ශරීරයේ විෂ ඉවත් කිරීමට සහ සෛල හානි අවම කිරීමට උපකාරී වේ.
11 .කාන්තාවන්ගේ ප්රජනක සෞඛ්යය වැඩි දියුණු කරයි: ආර්තවහරණය, එන්ඩොමෙට්රියෝසිස්, PCOS, ෆයිබ්රොයිඩ් සහ පූර්ව ඔසප් වීමේ සින්ඩ්රෝම් වැනි රෝග ලක්ෂණ සමනය කිරීමට කහ වලට හැකියාව ඇත.
12 .පිරිමි ප්රජනනය වැඩි දියුණු කරයි ;කහ වල කර්කුමින් නම් සංයෝගයක් අඩංගු වන අතර එය සිස්ටලික් රුධිර පීඩනය යථා තත්ත්වයට පත් කිරීමට සහ ශුක්රාණු සංචලනය, ටෙස්ටොස්ටෙරෝන් මට්ටම, වෘෂණ කෝෂ වල ප්රතිඔක්සිකාරක තත්ත්වය වැඩි දියුණු කිරීමට සහාය වේ.
13 .පුරස්ථි ග්රන්ථිය ආශ්රිත ගැටළු සමනය කරයි: අසාමාන්ය ලෙස පුරස්ථි ග්රන්ථිය වර්ධනය වීම සහ පුරස්ථි ග්රන්ථියේ දැවිල්ල සීමා කිරීමට එය උපකාරී වේ.
14 .සමේ සෞඛ්ය වැඩි දියුණු කරයි: අව් රශ්මිය හේතුවෙන් සම පිළිස්සීම, අසාත්මිකතා, කුෂ්ඨ, කුරුලෑ සහ දද වැනි සමේ ගැටලු සුව කිරීම සඳහා කහ උපකාරී වේ.
15 .එසේම සුළු තුවාල සුව කිරීම සඳහා ද කහ භාවිතා කරනු ලබයි.එපමණක් නොව ඔබේ සම වයසට යාමේ සලකුණු සීමා කර සම පැහැපත් කිරීමට ද කහ වලට අපූරු හැකියාවක් ඇත. ඇත්ත වශයෙන්ම මෙතරම් ඖෂධීය ගුණ රැසක් සපිරි කහ යනු ආහාර පිසීමේදී නැතිවම බැරි සංඝටකයක් ලෙස හැඳින්වුවහොත් එය නිවැරදිය.ඒවා භාවිතයෙන් සෞඛ්යම වාසි රැසක් ලැබෙන බව දැන් ඔබට පැහැදිලිය....
කහ තේ වල විශ්මිත ගුණ!
==================
සොබාදහම විසින් මිනිසාට ලබාදී ඇත්තේ පුදුමාකාර විශ්මිත දේවල්! ඒ අතරින් අවුෂධ කියන්නේ නම් ඇත්තටම ස්වාභාන ධර්මයේ විශ්මිත නිර්මාණයක්!
විවිධ අවුෂධ අතරේ කහ (Curcuma longa) කියන්නේ නම් ඇදහිය නොහැකි කුළුබඩු වර්ගයක් වගේම අවුෂධයක් කීවොත් නිවැරදී! මෙයට පෙරින් ඔබට ගෙදරදීම කම කුඩු සාදා ගන්නා ආකාරය කියා දී ඇති! ආන්න ඒ පිරිසිදු ස්වාභාවික කහ වලින් කරගන්නා තවත් වටිනා පානයක් ගැන තමයි අද කතාව!
ඇත්තටම අපි කහ ගැන හිතන්නේ එය කුළුබඩු වර්ගයක් ලෙස භාවිතා කීරීම ගැන පමණමයි! ඒත් මිනිසාට ඇතිවන විවිධ සෞඛ්යම ගැටලු සඳහා චිකිත්සකයක් ලෙසිනුත් කහ භාවිතා කරන බව නම් දන්නේ කීයෙන් කීදෙනාද?.
අපි බොන පානයන් විවිධ වර්ගවලින් තියනවා! ඒ අතර කහ තේ කියන්නේ වඩාත් ජනප්රිය හා වඩාත්ම ළාභදායී ගුනවත් පානයක්! මෙම ලිපියෙන්, කහ තේ වල විවිධ සෞඛ්ය ප්රතිලාභ සහ මෙම ප්රතිලාභ වලින් උපරිම ප්රයෝජන ලබා ගැනීම සඳහා කහ තේ සාදා ගන්නා ආකාරය ගැනයි අද ඔබට කියන්නට යන්නේ!
ඇත්තටම කහ තේ පානය කිරීම ආරක්ෂිතද?
ඔව් අනිකුත් පානයන් වගේම කහ තේ බොහෝ මිනිසුන්ට පානය කිරීමට ආරක්ෂිත යැයි සැලකෙනවා!
කෙසේ වෙතත්, ගර්භනී කාන්තාවන්, දියවැඩියා රෝගීන් හෝ රුධිර ය එන්නත් කර ගන්නා පුද්ගලයින් කහ තේ අවුෂධයක් ලෙස ගැනීමට පෙර !
කහ තේ වල ප්රතිලාභ:
=============
කහ තේ තියන්නේ සෞඛ්ය ප්රතිලාභ වලින් පිරී ඇති පානයක්! ඒවාගේ වාසී ලැයිස්තු පහත පරිදි ඔබට ලැයිස්තු ගතකරගත හැකී.
1. ශරීරයේ බර අඩු වීම පිණිස
එමගින් ශරීරයේ පරිවෘත්තීය වේගවත් කරන අතර එය වේගයෙන් මේදය දහනය කිරීමට උපකාරී වෙනවා! එමඟින් ඉක්මනින් ඔබගේ බර අඩු කර ගත හැකියි.
2. ඇගේ දැවිල්ල අඩුකිරීමට
කහ වල ප්රති-ගිනි අවුලුවන ගුණ ඇති අතර එය (adipokines) ඇඩිපොකයිනවල (දැවිල්ලට හේතු වන ද්රව්ය) ගිනි අවුලුවන ක්රියාව ඉලක්ක කර ගැනීමට ඉතා ප්රතිඵලදායී වෙනවා! ඒ නිසා ඔබේ ශරීරයේ දැවිල්ල අඩු කරනවා.
3. සීතල, කැස්ස සහ උගුරේ අමාරුව සඳහා
කහ වල අඩංගු කර්කුමින් වල ප්රති-බැක්ටීරියා සහ ප්රති-වයිරස ගුණ ඇති අතර එය කැස්ස, සීතල හා උගුරේ අමාරුව සඳහා ප්රතිකාර කිරීමට උපකාරී වෙනවා.
එහි ප්රති-ගිනි අවුලුවන ගුණාංග නිදන්ගත කැස්ස හේතුවෙන් ඇති වන පපුවේ තදබදය සමනය කිරීමට ද උපකාරී වෙනවා.
4. කුරුලෑ මර්ධනය සඳහා
කහ වල ප්රති ඔක්සිකාරක හා ප්රති-ගිනි අවුලුවන ක්රියාව මගින් කුරුලෑ වලට ප්රතිකාර කිරීමට උපකාරී වෙනවා! එමගින් පී. ඇක්නස් බැක්ටීරියාව විනාශ කිරීම සිදු කරනවා! ඒ වගේම සමෙන් අතිරික්ත තෙල් ඉවත් කිරීමත් සිදු කරනවා.
5. පිළිකා සඳහා
පිළිකා සඳහා ප්රතිකාර කිරීමට උපකාරී වන ස්වාභාවික බැක්ටීරියා නාශක, විකිරණ ප්රතිරෝධක, රසායනික ප්රතිකර්ම සහ රසායනික ප්රෝටීන ගුණ කහ වල ඇති කර්කුමින් සතුව ඇති බව පර්යේෂකයෝ සොයාගෙන තියනවා. කර්කුමින් පිළිකා සෛල විනාශ කිරීම සඳහා බහු අණුක ඉලක්ක මත ක්රියා කරන අතර පිළිකා බවට තවදුරටත් වර්ධනය වන ප්රාථමික සෛලවල වර්ධනය අත්හිටුවීමට උපකාර වෙනවා.
6. දියවැඩියාව සඳහා
කහ යනු ස්වාභාවික අධි-හයිපර්ග්ලයිසමික් කාරකයක් වන අතර එය අධි රුධිර සීනි මට්ටම අඩු කිරීමට සහ දියවැඩියාවේ රුධිර ග්ලූකෝස් සහ ඉන්සියුලින් මට්ටම සමතුලිත කිරීමට උපකාරී වෙනවා
7. සැපවත් නින්දක් සඳහා
කහ තේ, දිවා කාලයේදී ස්වාභාවික ශක්ති මට්ටම ඉහළ නංවන අතර ගැඹුරු හා සන්සුන් නින්දක් ලබා දෙන ශාරීරික හා මානසික ආතතිය අඩු කිරීමට උපකාරී වෙනවා!
8. ඔසප් ක්රමවත් වීම සඳහා
කහ තේ ඔසප් චක්රය විධිමත් කරන අතර ප්රවාහය සාමාන්යකරණය කරයි. කර්කුමිනොයිඩ් වල ප්රති-ස්පාස්මොඩික් ක්රියාව ඔසප් කැක්කුමේ බරපතලකම අඩු කරන අතර එය ආමාශ ආශ්රි ත ක්රියාකාරීත්වය ඔසප් චක්රිය තුළ හෝ ඊට පෙර සිදුවන ආමාශයික රෝග ලක්ෂණ සමනය කිරීමට උපකාරී වෙනවා.
9. අක්මාව පිරිසිදු කිරීම සඳහා
කහ වල අඩංගු කර්කුමින් වැඩි LDL ප්රශතිග්රාහක නිපදවන අතර එය අක්මාවෙන් කොලෙස්ටරෝල් ඉවත් කිරීමට උපකාරී වෙනවා! එය අක්මාව තුළ ඇති අධික ඇල්කොහොල් සමඟ විෂ ද්රව්ය ඉවත් කරනවා.
නිවසේදී කහ තේ සාදා ගන්නේ පිළිවල:
1.වතුර කෝප්ප ½
2.කහ කුඩු තේ හැන්දක්
3. පොල්කිරි කෝප්පයක්
4.මී පැණි මේසහැදි 1යි
5.පොල්තෙල් මේසහැදි 1යි
පිළිවෙල
========
* දරුණු තැල්ම සඳහා වියළි ගොරකා පළු, අමුකහ, ලුණු දියරයෙන් අඹරා ආලේප කිරීම කල හැක.
.සියලුම විමසීම්. සහ නිවසට ගෙන්වා ගැනීම සදහා අගුරු කුඩු පැකට් එකක් රුපියල් පණහක් වෙන අතර පැකට් ඕනෑම්ප්රමාණයක් එවීමට කටයුතු කරනු ලැබේ. 1. පැකට් පුමාණය අනුව තැපැල් මගින් එවිමට හැකි බැවින් පැකට් ප්රමාණයට නියමිත මුදලට අමතරව තැපැල් ගාස්තු වශයෙන් රුපියල් පණහක මුදලක් අවශ්ය කෙරේ. 02. එහෙත් පැකට් ප්රමාණය හයකට(06) වැඩි වන්නේ නම් තැපැල් ගාස්තු වශයෙන් රුපියල් සියයක් එවීම කල යුතුයි. 03.ඔබගේ අවශ්යතාවය අනුව එවනු ලබන සියලුම මුදල් එස් ජේ සිල්වා,මහජන බැංකුව ගණේමුල්ල ශාඛාව ගිනුම් අංකය 332-2-001-3-0023460 යන ගිණුමට බැරකර මුදල් තැම්පත් කිරීමෙන් පසු එම රිසිට්පත පහත දුකතන අංකයට ඔබගේ නිවරදි ලිපිනය සමගින් වට්ස්ඇප් කරන්න. තැපැල් හෝ මුදල් ඇනවුමක් මගින් ලබා ගන්නට අදහස් කරන්නේ නම් ලබන්නාගේ නම් එස් ජූඩ් සිල්වා ගෙවන කාර්්යාලය ගණේමුල්ල යනුවෙන් සදහන් කර පහත ලිපිනයට යොමු කරන්න. එල්ලය කුරුදු කුඩු,කුරුදු දර අගුරු නිෂ්පාදනය සහ බෙදාහරින්නෝ....කීර්තිමාවත අසල,නො 56 බී,තිබ්බොටුගොඩ,ගණේමුල්ල. දුරකතන අංක 0718669451,0332262409. වෙබ් පිටුව www.srilankaelle.com සහ www.kangenwatersrilanka.com යූටියුබ් Sri Lanka Elle පේස්බුක් Elle Paper.
No comments:
Post a Comment