Wednesday, 5 October 2022

අහු පිළිකා සෛල නසන, පපුවේ අමාරු වලකන, ශරීර ශක්තිය වඩවන විශ්මිත ඔසුව



අහු පිළිකා සෛල නසනපපුවේ අමාරු වලකනශරීර ශක්තිය වඩවන විශ්මිත ඔසුවඅහු එහෙමත් නැත්න
ම් ඉංග්‍රීසි නාමයෙන් noni fruit
ලෙස හදුන්වන මෙම ශාකය සිංහල ආයුර්වේද වෛද්‍ය ක්‍රමයේදී බොහොමයක් ලෙඩ රෝග සුව කිරීමට ප්‍රතිකාර ක්‍රමයක් ලෙස යොදා ගනී.එපමණක් නොව මෙම ශාකයේ මුල්,කොළ,නැටි මෙන්ම ගෙඩි ද ඖෂධ ලෙස භාවිතයට ගැනේ.මෙම අහු ගෙඩි වල විටමින් B 1 (තයමින්)විටමින් B 2 (රයිබොෆ්ලැවින්)විටමින් B 3 (නියාසින්)විටමින් B 5 (පැන්ටොතනික් අම්ලය)විටමින් B 6 සහ විටමින් B 12 වැනි විටමින් රැසක් අඩංගු වේ.තවද විටමින් C (ඇස්කෝර්බික් අම්ලය)ෆෝලේට්විටමින් විටමින්-C,විටමින් -B3, අයන් පොටෑසියම් විටමින් කැල්සියම් වැනි පෝෂණ සංඝටක රැසක් අඩංගු වන අතර මේවා ආහාරයට ගැනීමෙන් ලබා ගත හැකි සෞඛ්‍ය ප්‍රතිලාභ ද රැසකි.

එපමණක් නොව අහු ගෙඩි සුවිශේෂි සුවඳකින් යුක්ත වන අතර එය පලතුරක් ආකාරයට මෙන්ම යුෂ ආකාරයට ද පරිභෝජනය කළ හැකිය.ඇත්ත වශයෙන්ම අහු යුෂ යනු රසවත් පානයකි.එය ඔබේ අක්මාවේ සෞඛ්‍යය වැඩි දියුණු කිරීමේ සිට රුධිරයේ සීනි මට්ටම පාලනය කිරීම දක්වා ප්‍රතිලාභ රැසක් ඔබට ලබා දෙනු ඇත.එපමණක් නොව අහු යුෂ ප්‍රතිඔක්සිකාරකප්‍රති-දිලීරප්‍රතිබැක්ටීරීය සහ සුව ගුණ රැසකින් සමන්විත වේ.





✅ "අහු" යැයි කියූ සැනින් බොහෝ වැඩිහිටියන්ට බලි තොවිල් හා මල් තටු මතකයට නැගෙනු ඇත. බොහෝ අතීතයේ පටන් හදි හූනියම්අණවින කොඩිවින වැනි වෛරී කටයුතු සඳහා අහු ශාකය බොහෝ සෙයින් උපයෝගී කරගෙන ඇත. දකුණු පළාතේ ගෙවතු වල අහු වැවීමක් සිදු නොකරන අතර අතරමඟකදී දුටුවහොත් විනාශ කර දමයි. මෙයට හේතුව අණවින කොඩිවින කිරීම සඳහා මෙම ශාකය හා බැඳුණු විශ්වාසයයි.

🌿 අහු ශාකයේ “Morinda citrifolia” පත්ර මගින් අපට සලසා ගත හැකි සෞඛ්යය වාසි පිළිබඳව විමසා බලමු . අහු කියන්නේ ලංකාවේ දී සුලබව සොයා ගත හැකි ශාකයක්. ගම් වල දී ඔබ මේ ශාකය අනන්තවත් දැක ඇති. මෙය නෝනි යන නමින් ද හඳුන්වනවා. හවායි දුපත් වල මෙම බහුලව හමු වෙනවා .
🌿 කීමෝතෙරපිය පිළිබඳ ඔබ අසා ඇති. මෙය පිළිකාව මර්ධනය කිරීම සඳහා ලබාදෙන රසායනික චිකිත්සාවකි. පිළිකාව සඳහා වන ජනප්රියම ප්රතිකාරය මෙයයි. මෙම කීමෝතෙරපි මගින් ලැබෙන සුවයට වඩා එහා ගිය සුවයක් අහු පත්ර මගින් සලසා ගත හැකි බව දැන් අධ්යයනයන් මගින් තහවුරු කර තිබෙනවා. විශේෂයෙන් ම පෙනහළු පිළිකා වර්ග සඳහා අහු පත්ර ප්රභල ඔසුවක් .
🌿 පෙනහළු පිළිකා සෛල මර්ධනය කිරීම සඳහා භාවිතා කරනු ලබන “Erlotinib” නමැති ඖෂධ දිනකට මිලි ග්රෑම් 150 බැගින් මාසයක් භාවිතා කිරීම සඳහා ඇමරිකානු ඩොලර් 7,700 පමණ වැය වන බව ගණන් බලා තිබෙනවා.. මෙම ඖෂධය භාවිතා කරනු ලබන මාත්රාව අනුව මෙම මුදල වෙනස් වන්නටත් පුළුවන්. බොහෝ විට පෙනහළු පිළිකාවක් ඇති අයෙකුට මෙම ඖෂධ සඳහා මුදල් වියදම් කිරීමට නොහැකි වීම නිසා අවාසනාවන්ත ලෙස මියයෑමට සිදු වනවා.
✅ මෙම ඖෂධ මගින් ලැබෙන සෞඛ්යය ප්රතිලාභ මෙම ඖෂධයටත් වඩා හොඳින් අහු පත්ර යුෂ භාවිතා කිරීම මගින් සලසා ගන්නට පුළුවන්.
🌿 කීමෝතෙරපිය භාවිතා කිරීම මගින් මාරාන්තික අතුරු ආභාද පවා ඇති වීම සාමාන්ය කරුණක්. කෙසේ වෙතත් අහු පත්ර භාවිතය මුදලුත් ඉතිරිවී සෞඛ්යය තත්වයත් ආරක්ෂා වන ප්රතිකාර ක්රමයක් වනවා.

🌿 මීට අමතරව අහු ගෙඩි අතිශය ගුණදායි පළතුරක් ලෙස ද හඳුන්වනවා.. සිරුරේ ඇති වන වේදනාවන් ට ෂණය සැලසීමප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය ශක්තිමත් කිරීමආතරයිටිස් වේදනාවන්ට සුවයතුවාල සුව කිරීමේ හැකියාවමස් පිඬු වේදනාවන්ට සහනයපිළිකාවටඅක්මා රෝග වලට සහ දියවැඩියාවට සහනය ඒ අතර වනවා.
🌿 ගෙඩි වණ වෙදකමෙහිත්කැඩුම් බිඳුම් හා සර්ප විෂ වෙදකමෙහිදීත් බහුල වශයෙන් මෙම අහු යොදා ගැනෙයි. වෙරළාසන්න ශාක පවුලකට අයත් ශාකයක් වන අහු දකුණු පළාතේ කෙසේ වුවත් වෙනත් ප්රදේශ වල ගෙඋයන් වල දැකිය හැකි ශාකයකි. බීජ මගින් බෝ වෙයි. මෙය 09m ක් පමණ උසට වැඩෙන කුඩා ගසකි. අස්වැන්න වශයෙන් දළුකොළමුල්පොතු හා ගෙඩි වියළා ගැනීමෙන් තොරව අමු ඖෂධ වශයෙන්ම භාවිතයට ගනී.

🌿  ගෙඩියකින් පමණක් ඇතිවන පැළ සංඛ්යාව 50 - 70 පමණ බවද කිව යුතුය. ගිණිකොනදිග ආසියානු රටවල දමැලේසියාවඉන්දුනීසියාවපිලිපීනය හා පැසිපික් කලාපයේ ද මෙම අහු දැකිය හැකියි.
🌿 අහු ඉතා වටිනා ඖෂධයක් බව පර්යේෂණ මගින් තහවුරු කරගෙන ඇත. ප්රාථමික පිළිකා සෛල නිෂේධනය කර දේහය ශක්තිමත් කරනරුධිර පීඩනය පහත හෙලන හා හෘද හානි වැළැක්වීමට අදාළ ප්රතිබැක්ටීරියාමය ගුණ දක්වනසෛල බිත්ති ශක්තිමත් කරනඅග්න්යාශයේ ක්රියාකාරිත්වය විධිමත් කරන

🌿 මුල් වතාවට යුෂ පානයේදී උදේ සහ රාත්රී ආහාරයට පැය 1/2 කට ප්රථමයෙන් තේ හැඳි 02 බැගින් දපසු මාස වල දී උදේදවල් හා රාත්රී තේ හැඳි 02 බැගින් දවෛද්
⭕ විදුරුමස් ශක්තිමත් කිරීම සඳහා අහු ගෙඩි දමා ගත් අළුලුණු කුඩු සමඟ මිශ්ර කර විදුරුමසෙහි ආලේප කිරීම සුදුසුය.
⭕ සර්ප විෂට දෂ්ඨ මුඛයේ ගෑමට අහු කොළ සහ අමු කහ එක්ව අඹරාගත් ප්රලේපය යොදා ගනී.
⭕ ගෙඩි වණ සඳහා අහු දළුරතුළූණුපොල් කිරෙන් අඹරා වණයේ බැඳීම සුදුසු ය.

. සමහරක් විදේශීය රටවල ඉන්නවා නම් කාලත් ඇති. ඒ තමා අහු Noni Fruit

🥝අහු (Morinda citrifolia) ඉන්දියන් මල්බෙරි,බීච් මල්බෙරි චීස් ෆෘඩ් ආදී නම් වලින් හඳුන්වයි. මෙම ශාකය කෝපි පවුලට අයත්ය.නිජ භූමිය අග්නිදිග ආසියාවයි.ඉන්දීය උප මහද්වීපය පැසිපික් දූපත්,පොලිනීසියන් දූපත්,පෝටොරිකාව හා ඩොමිනිකන් ජනරජය වැනි රටවල මෙය ව්යාප්තව පවතී.දකුණු ආසියාතික රටවල විවිධ මිත්යා විශ්වාස ඇදහිලි අභිචාර ක්රම සදහා මෙම අහු ශාකයේ විවිධ කොටස් යොදාගනී.

මීට අමතරව අහු ගෙඩි අතිශය ගුණදායි පළතුරක් ලෙස ද හඳුන්වනවා.. සිරුරේ ඇති වන වේදනාවන් ට සහනය සැලසීමප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය ශක්තිමත් කිරීමආතරයිටිස් වේදනාවන්ට සුවයතුවාල සුව කිරීමේ හැකියාවමස් පිඬු වේදනාවන්ට සහනයපිළිකාවටඅක්මා රෝග වලට සහ දියවැඩියාවට සහනය ඒ අතර වනවා.

ඉතින් මෙතරම් ගුණ රැසක් ඇති අහු යුෂ පානය කිරීමෙන් ලැබෙන සෞඛ්‍ය ප්‍රතිලාභ කිහිපයක් මෙන්න

\ 1. මාංශ පේශි කැක්කුම අඩු කරයි ; අහු යුෂ වල ඇති විෂබීජ නාශක ගුණය කැක්කුම මර්දනය කර මාංශ පේශි සන්සුන් කිරීමට උපකාරී වේ.එසේම මාංශ පේශි වේදනාව හා අපහසුතාවයන් අවම කර ගැනීමටද එය උපකාරී වේ

2. පිළිකා ඇති වීමේ අවදානම අවම කරයි ;අහු යුෂ වල පිළිකා ඇතිවීම වැළැක්වීමට උපකාරී වන ප්‍රතිදේහජනක ගුණ අඩංගු වේ.අක්මා පිළිකාපෙනහළු පිළිකා සහ වකුගඩු පිළිකා ඇතිවීම සීමා කිරීම සඳහා අහු යුෂ ප්‍රයෝජනවත් බව විවිධ අධ්‍යයනවලින් පවා පෙන්වා දී ඇත. පිළිකා ඇතිවීමේ අවදානම අඩු කිරීමට එය උපකාරී වේ

3. රක්තවාතය වළක්වයි ; අහු යුෂ වල ඇති චිකිත්සක බලපෑම් රක්තවාතයෙහි රෝග ලක්ෂණ සමනය කිරීමට උපකාරී වේ. මෙම අරමුණ සඳහා එය ඈත අතීතයේ සිටම භාවිතා කර ඇති බවත් සඳහන් වේ.

4හෘද සෞඛ්‍යය ආරක්ෂා කරයිඅධ්‍යයන පෙන්වා දෙන්නේ අහු යුෂ ඔබේ හෘද සෞඛ්‍යය වැඩි දියුණු කිරීමට උපකාරී වන බවයි.ඇත්ත වශයෙන්ම අහු යුෂ මාංශ පේශි සෛල සන්සුන් කිරීමෙන් ඔබේ රුධිර නාල වලට බලපෑම් කරයි.එමඟින් ධමනි තුළ වඩා හොඳ රුධිර ප්‍රවාහයක් ප්‍රවර්ධනය කරයි.එසේම එය රුධිර පීඩනය නියාමනය කිරීමට ද උපකාරී වේ

5. කොලෙස්ටරෝල් මට්ටම කළමනාකරණය කරයි ; LDL (නරක) කොලෙස්ටරෝල් මට්ටමසමස්ත කොලෙස්ටරෝල් මට්ටම සහ හෝමොසිස්ටීන් මට්ටම අඩු කිරීමට අහු යුෂ පානය කිරීම ප්‍රයෝජනවත් බව අධ්‍යනයකින් පවා හෙළි වී ඇත. ඒ හා සමානවශරීරයේ HDL (හොඳ) කොලෙස්ටරෝල් මට්ටම වැඩි දියුණු කිරීමටද එය ප්‍රයෝජනවත් වේ.

6. අක්මාව ආරක්ෂා කරයි ; ඔබේ අක්මාවේ සෞඛ්‍යය ආරක්ෂා කිරීමට අහු යුෂ ප්‍රයෝජනවත් වේ.එසේම අහු යුෂ ඔබේ අක්මාව කෙරෙහි ඇති කරන හෙපටොප්‍රොටෙක්ටිව් බලපෑම අක්මාව නිදන්ගත බාහිර රසායනික ද්‍රව්‍යවලට නිරාවරණය වීමෙන් ආරක්ෂා කිරීමට සහ ඔබේ අක්මාව විවිධ රෝග වලින් ආරක්ෂා කිරීමට උපකාරී වේ.

7. ආතරයිටිස් වේදනාව සමනය කරයි ඉහත සඳහන් කළ පරිදිඅහු යුෂ වල සුව කිරීමේ ශක්තියක් ඇති අතර එය දැවිල්ල සමනය කිරීමට උපකාරී වේ. වේදනාව හා සංවේදීතාව සමනය කිරීමට උපකාරී වන අහු යුෂ වල අඩංගු විශ්ලේෂක ගති ලක්ෂණ හේතු කර ගෙන මේවා ආතරයිටිස් වේදනාවන් අවම කිරීමට ප්‍රයොජනවත් වේ.එසේම ඔබේ සන්ධිවලට සිදුවන හානිය අවම කිරීමට ද අහු යුෂ උපකාරී වේ.

8. ස්නායු ආබාධ සමනය කරයි ; ඔබේ මධ්‍යම ස්නායු පද්ධතියට බලපාන ආබාධ වලට සහනයක් ලබා ගැනීම සඳහා අහු යුෂ ප්‍රයෝජනවත් වේ.චර්යාත්මක ගැටළුමොළයට හානි වීම සහ ස්නායු පද්ධතියට අදාළ වෙනත් තත්වයන් ඇති පුද්ගලයින්ට අහු යුෂ මගින් ඇති කර ඇති ධනාත්මක බලපෑම විවිධ අධ්‍යයනවලින් පවා පෙන්වා දී ඇත.

 09දියවැඩියාව පාලනය කළ හැකිය; දෙවන වර්ගයේ දියවැඩියාව ඇතිවීමේ අවදානම අවම කිරීම සඳහා අහු යුෂ පානය කිරීම ප්‍රයෝජනවත් ය. මන්ද අහු යුෂ ඔබේ ශරීරයේ ඇති ග්ලයිකෝසිලේටඩ් හීමොග්ලොබින්සෙරුම් ට්‍රයිග්ලිසරයිඩ සහ අඩු ඝනත්ව ලිපොප්‍රෝටීන් කොලෙස්ටරෝල් මට්ටම අඩු කිරීමට උපකාරී වේ. මේ හැරුණු විට අහු යුෂ ඉන්සියුලින් සංවේදීතාව වැඩි කිරීමට සහ ග්ලූකෝස් ප්‍රමාණය වැඩි කිරීමට උපකාරී වේ

10. ප්‍රතිශක්තිය ඉහළ නංවයි ;අහු යුෂ වල තවත් සෞඛ්‍යමය වාසියක් වන්නේ ඔබේ ප්‍රතිශක්තිය වැඩි දියුණු කිරීමට උපකාර කිරීමයි.එසේම අහු යුෂ වල පොලිසැකරයිඩ තිබීම නිසා ආසාදන හා වෙනත් රෝග වලට එරෙහිව ක්‍රියා කිරීමට මෙන්ම සුදු රුධිරාණු වල ක්‍රියාකාරිත්වය උත්තේජනය කිරීමට එය දායක වේ.එපමණක් නොව ඔබේ ශරීරයේ සමස්ත ප්‍රතිශක්තිකරණ පද්ධතියේ ක්‍රියාකාරිත්වය වැඩි දියුණු කිරීමට ද එය උපකාරී වේ.

ඉහත සඳහන් ප්‍රතිලාභ වලට අමතරව අහු යුෂ වල ඇති ප්‍රතිඔක්සිකාරක ගුණය හේතු කරගෙන එය තෙහෙට්ටුව සමනය කිරීමටමතක ක්‍රියාකාරිත්වය වැඩි දියුණු කිරීමටආමාශයික ගැටළු වලට ප්‍රතිකාර කිරීමට සහ සුව කිරීම වේගවත් කිරීමට උපකාරී වේ.

පිළියෙල කර ගන්නා ආකාරය

·         හොඳින් ඉදුනු අහු ගෙඩි කිහිපයක් ගෙන සෝදා පිරිසිදු කර ගන්න.

·         දැන් අහු ගෙඩි කුඩා කැබැලි වලට කපා ගන්න.

·         මීළඟට ඉඟුරු කැබැල්ලක් ගෙන එය හොඳින් ග්‍රේට් කර ගන්න.

·         දැන් කපා ගත් අහු සහ ඉඟුරු බ්ලෙන්ඩරය භාවිතයෙන් හොඳින් මිශ්‍ර කරන්න.

·         මීළඟට භාජනයක් මත තබා ඇති පෙරනයකටබ්ලෙන්ඩර් කළ අහු යුෂ වත් කරන්න.

·         දැන් පෙරා ගත් අහු යුෂ වල රසය වැඩි කර ගැනීමට මී පැණිසීනි හෝ පළතුරු යුෂ එක් කරන්න.( ඔබ කැමති ආකාරයකට)

·         දැන් පිළියෙල කරගත් රසවත් අහු යුෂපානය කරන්න.

අහු යුෂ වල අතුරු ආබාධ

·         ඔක්කාරය

·         හෘද ආතරයිමියා

·         වකුගඩු ආබාධ

මේ හැරුණු විට අහු යුෂ පානය කිරීමට පෙර පහත සඳහන් අනතුරු ඇඟවීම් සැලකිල්ලට ගැනීම වැදගත් ය.

අහු යුෂ වල ඉහළ පොටෑසියම් අඩංගු වන අතර එය අධි රුධිර පීඩනය සුව කිරීම සඳහා භාවිතා කරන විවිධ ඖෂධ වලට බාධා ඇති කළ හැකි ය. එය ඔබේ ශරීරයට යහපත් නොවේ.එසේම වකුගඩු ආබාධ ඇති පුද්ගලයින් අහු යුෂ පානය කිරීමෙන් වැළකී සිටිය යුතුය. තවද ගර්භනී කාන්තාවන් ගබ්සාවට හේතු විය හැකි බැවින් අහු යුෂ පානය කිරීමෙන් වැළකී සිටිය යුතුය.එසේම අක්මා රෝග ඇති පුද්ගලයින් අහු යුෂ වලින් වැළකී සිටිය යුතුය.

සංස්කෘත වෛද්ය ග්රන්ථවල අහු හැදින්වෙන්නේ අච්ජුක යන නාමයෙනි. අහු ශාකයේ කොළනැටි සහ මුල් ඖෂධ වශයෙන් ගනු ලබයි.

--------------------------------------------------------------------------------------------

   ඔබගේ සිත කය මනස බරපතල ලෙසින් රෝගියෙකු කර ඇති බව තේරුම් ගත යුතුය.

මේ විශ්වයේ මනසක් ඇති මිනිසාට,මනසක් නොමැති සතා සිවුපාවුන්ට සහ ගස් වැල් වලට,හිරුට,ජලයට.වාතයට මෙන්ම  විශ්වයේ ඕනෙම දෙයකට යම් ශක්තියක්,බලයක් මෙන්ම කිරීමට කාර්යයක් පැවරි ඇත.එය තේරුම් ගැනීම මනසක් තිබෙන ඔබගේ යුතුකමය.එසේ නොවන්නේ නම් වෙනත් අයෙකුගේ මනසට ඔබගේ මනස සහ ඔබගේ රාජකාරිය පාවාදෙමින් රෝගීන් බවට පත් වෙමින් මිය යනු ඇත..

අපේ රට ආක්‍රමණය කල ජාතින් පෘතුගීසි 1505 --1658 වසර 153 යි..ලංදේසි 1658-1796 වසර 138 යි.ඉංග්රීසි 1796 - 1948 වසර 152..අපේ කලු සුද්දන් 1945 -2023; වසර 75යි.එකතුව වසර 518 යි..

ඉංග්රීසින් 1818 සිට 1948 දක්වා ලංකාව සම්පූර්ණයෙන් යටත් කරගෙන වසර 132 යි.පරම්පරා තුනක් පමන ..

        ...................... අපේ රටේ නගර,ගම්,ගස්වැල්,සිවුපා සතුන්,කෘමින්,පුරාවිද්‍යා වටිනාකමක් ඇති ස්ථාන, ඉතිහාසය,ආගමික,සංස්කෘති,කෘෂිකර්මාන්තය,අද්යාපනය,අහාර,ජලය,මනස වෙනස් කල ආකාරය .. අපව රෝගීන් කල ආකාරය .. ඉන් නිරෝගීව දිවි ගෙවන්න..අතීත මුතුන් මිත්තන් නිරෝගිව මනස දියුණු කරගත්තේ කෙසේද?අපි රෝග බෝකරගෙන මනසේ ශක්තිය විනාශ කර ගත්තේ කෙසේද?.වෙනස් කරන්න බැරි ලෝකයේ විශ්වයේ සත්යය..මෙම වෙනස් කල දේවල් ඔබට නොපෙනේනම් ඔබ ඇත්ත වශයෙන්ම මානසික රෝගියෙකු කර ඇති බව තේරුම් ගත යුතුය...  

නිට්ටාවට හොදකරන්න බැහැ කියනා ......පිලිකා .වකුගඩු අමාරු කොලෙස්ටරෝල් සිනි දියවැඩියාව අදිරුදිර පීඩනය ගැස්ට්‍රයිටිස්,හිරුවාරදය,අක්මාවේ තෙල්,ස්නායු ආබාධ,..හන්දිපත් වේදනාව,නහර ගැට ගැසිම,අතපය වේදනා හිරි වැටිම ඇතුළු ඕනෑම බෝවෙන සහ බෝනොවෙන රෝගයන්  මාසයක් ඇතුලත නිට්ටාවටම සුවකරන්න පුලුවන්..

මෙම රෝගයන් නිට්ටවට හොද කරන්න බැහැ යන්න ඔබ සිතන්නේ නම් ඔබගේ සිත කය මනස බරපතල ලෙසින් රෝගියෙකු කර ඇති බව තේරුම් ගත යුතුය...එසේ වන්නේනම් කිසිම දිනයක මෙම රට දියුණුව කරා නොයනු ඇත..වහ වහා මෙය වෙනස් කර ගන්න..එය කල හැක්කේ ඔබටම පමණි...  

 විශ්වයේ ජීව බල ශක්තිය උපයෝගී කරගෙන කරනු ලබන වෛද්‍ය ප්‍රතිකාර.(The Healing Of Universal Life Force Energy) බෙහෙත් නොබී දිවි ගෙවන්න,අනාගත දරු පරපුර රෝගයන්ගෙන් බේරගන්න කැමතිනම් පමණක් අමතන්න,විස්තර බලන්න.. 

මම.දේශ විමුක්ති සංග්‍රාම විජය විබූෂණ. දේශාභිමානී විිරපුත්‍ර,දේශශක්ති,දේශමාන්‍ය,හෙළ වෛද්‍ය ශිරෝමණි,විශ්ව ජිව බල වෛද්‍ය එස්.ජේ.සිල්වා.
සභාපති සිමාසහිත සමස්ත ලංකා කැන්ගන් ජල චිකිත්සක සමිතිය ලියාපදිංචි අංකය:- S/002486  බලන්න ..www.srilankaelle.com     හෝ         www.kangenwatersrilanka.com   Youtube - Sri Lanka Elle    &     Ellaya TV   Face Book .  Jude Silva       Sri Lanka Elle දරකතන අංකය 0718669451 හෝ 0332262409 ලිපිනය නො:- 56 බි,විශ්ව ජිිව බළ වෙද මැදුර,keerthi මාවත අසල,තිබ්බොටුගොඩ,ගණේමුල්ල . මිතුරන්ට ෂෙයා කරන්න 

එමෙන්ම යාළුවන්ටත් දැන් ගැනිම සදහා මෙය මිතුරන්ට ෂෙයා කරන්න



Monday, 26 September 2022

දියබත

දියබත']
අවශ්‍ය දෑ :-
·         1. රාත්‍රියේ මැටි මුට්ටියේ ඉතිරිවන බත්
·         2. ලියාගත් රතුළුණු අත්ලකින් භාගයක් පමණ
·         3. පොල් බෑයක කිරි
·         4. දෙහි බෑයක ඇඹුල්
·         5. අමුමිරිස් කරල් දෙක තුනක්
·         6. ලුණු ස්වල්පයක්
·         7. කිතුල් හකුරු අවශ්‍ය පමණ (අවශ්‍ය නම් පමණි)
රාත්‍රියේ මැටි හට්ටියේ ඉතිරිවන බත් යන්තම් වැසෙන්නට පිරිසිඳු ජලය දමා වසා උදෑසන පිම්බි ඉදිමි ජලය සිඳී තිබෙන බත හට්ටියෙන් ඉවත් නොකර එයටම උකු පොල්කිරි එකතු කර සිහින්ව ලියා ගත් රතුළූණු , අමුමිරිස් කරල් දෙක තුනක්, දෙහි යුෂ සහ අවශ්‍ය පමණ ලුණු දමාහොඳින් කලවම් කර දිය බත පිළියෙළ කර ගත යුතුය. පළාතෙන් පලාතට දියබතට එක්කෙරෙන අමුද්‍රව්‍ය වල යම් යම් වෙනස් කම් සිදුවන අවස්ථාවත් දැකගත හැකියි. කොළඹ එක්කෙරුණු අමු මිරිස් වෙනුවට දකුණු පළාතේ බැදගත් හෝ ගින්දරට අල්ලා පුළුස්සා ගත් වියලි මිරිස් කරල් දෙක තුනක් කුඩා කැබලි කර එක් කරණ අතර නුවර මිරිස් එක් නොකර කිතුල් හකුරු සමඟ ආහාරයට ගැනීම සිදුවේ. රසවත් බව වැඩි කර ගැනීමට සහ තම කැමැත්තේ හැටියට ඉදුණු තක්කාලි ගෙඩියක් හෝ උම්බලකඩ කුඩු ස්වල්පයක් එක්කෙරෙන අවස්තාද මේ අතර ඇත.
 කුමන ආකාරයකට පිළියෙළ වූවත් දියබතේ රසසහ ගුණ මිස අගුණයක් නැත. ශරීරයේ විෂ නසා සිසිල් කිරීමේ මහඟු ගුණයක් ඇති දියබත පායන වියලි දේශගුණ කාලවලදී ජිවිත බේරාගන්නා ඖෂධයක් මට්ටමට වටිනාකමින් වැඩිවේ. එවන් කාලවලදී ඇතිවන ඇස් රෝග, සමේ ආසාධන, කටදිව පැලිම, යටිපතුල් වල පැලීම් වැනි ඌශ්නාධික රෝග වලින් මිදීමට හෝ ඉක්මන් සුව ලබා ගැනීමට දියබතතරම් සමත් වෙනත් ඖෂධයක් නැත. දියබත උෂ්ණාධික රෝග සහ ගැස්ට්‍රයිටිස් රෝගයට සුවදායි වන බවට ආයුර්වේද වෛද්‍ය විද්‍යා මුල ධර්ම ඔස්සේ සරලව විග්‍රහ කර පෙන්විය හැකියි. එනම් විසෙන් විෂ නැසීමයි. දෙහියුෂ සහ රතුළූණු ආම්ලික ආහාර වලින් අනූන දියබත දිවට වැටුණු වහා මුලින් දැනෙන්නේ ආම්ලික ඇඹුල් රස. ඒ නිසා ආමාශය භාශ්මියකරණයට සුදානම්ව අම්ල අඩුකරයි. ඒ මතට තවදුරටත් භාෂ්මියකරණය අඩංගු පොල්කිරි යෙදෙයි. එමගින් ශරීරයේ ස්වභාවික ආම්ලික බව අඩුකිරීම උත්තේජනය කර බාහිරින් ආම්ලික බව අඩු කෙරෙන ආහාර යෙදෙයි. ඒ බහුල ආහාර වන දෙහි, රතුළුණු සහ අමුමිරිස් අඩංගු දෑ...
·         1. විටමින් සී වල ( ප්‍රතිඔක්සිකාරක වන මෙය බොහෝ රෝග වලක්වා ශරීරය ධුලකහරණය කර නැවුම් බවින් පුබුදුවන්නට සමත්වේ.)
·         2. ලවණ සහ ඛනිජ (කැල්සියම්, සෝඩියම්, පොටෑසියම් )
දියබත පිළියෙළ කෙරෙන අමුද්‍රව්‍ය අතර ප්‍රධාන වන්නේ හීල්බතය. අද වන විට උදෑසන ආහාරය සපයන පාන් සහ තිරිඟු පිටි නිෂ්පාදන අධික තාපයට හසුව එහි ඇති එන්සයිම වර්ග, හෝර්මෝන වර්ග සහ ප්‍රතිඔක්‌සිකාරක ආදී යහපත් රසායනික සංයෝග බොහොමයක් විනාශ වේ. නමුත් එදා අප ආහාරයට ගත් කැකුළු සහල් පිසෙන විට හැර වෙනත් ආකාරයට තාපයට හසුවීමක් නැත. පිෂ්ඨය ඇතුළු සහල් නිවුඩ්ඩ තුළ ඇති විටමින් වර්ග, ලවණ සහ ඛනිජ අඩංගු පෝෂ්‍යදායි සෙමෙන් දිරවන ආහාරයකි; හීල් බත. පොල් කිරෙන් දියබතට ලැබෙන අපුර්ව රසය සහ භාෂ්මිකතාවයට අමතරව වාසි ලැබේ.
·         1. කොලෙස්ටරෝල් අඩු කර හදවත් රෝග අඩුකිරීම.
·         2. අධි ලවන සංයුතිය මානසික ආතතිය, අධි රුධිර පීඩනය, විජලනය සහ මල බද්ධය වලක්වයි.
·         3. ප්‍රතිඔක්සිකාරකයක් සේ ක්‍රියා කර ශරීරයේ විෂ ඉවත්කිරීම.
·         4. ක්‍ෂුද්‍රජීවින් විනාශ කිරීම (Anti-microbial effect)
සමස්ථයක් ලෙස ඇති ප්‍රයෝජන
·         1. කටතොල් පැලෙන අයට ඉතාමත් ගුණදායක ඔසුවකි.
·         2. වඩාත්ම විශේෂ කාරණය වන්නේ අද සමාජයට මහත් පිලිලයක් වී ඇති ගැස්ට්‍රයිටීස් නම් අම්ල පිත්ත නමින් ආයුර්වේදයේ හඳුන්වන අවස්තාවට ඉතාමත් ගුණදායක වීමයි.
·         3. ශරීරයේ ඇතිවන දැවිලි ගතිය පහ වීමට.
·         4. මෙය ඉතාමත් පෝෂ්‍යදායක ඔසුවක් වැනි ආහාරයක් නිසා යෞවන වයසේ සිටින දරුවන්ට වඩාත් ගුණදායකයි.
·         5. බඩේ තුවාල ඇති අයට ඉතා ප්‍රත්‍යක්ෂ ඔසුවකි.
·         6. කොලෙස්ටරෝල් අඩු කර හදවත් රෝග අඩුකිරීම.
·         7. අධි ලවණ සංයුතියමානසික ආතතිය , අධි රුධිර පීඩනය, විජලනය සහ මල බද්ධය වලක්වයි.
·         8. ප්‍රතිඔක්සිකාරකයක් සේ ක්‍රියා කර ශරීරයේ විෂ ඉවත්කිරීම
·         9. ක්‍ෂුද්‍රජීවින් විනාශ කිරීම (Anti-microbial effect)
·         10. ලවණ සහ ඛනිජ (කැල්සියම්, සෝඩියම්, පොටෑසියම්) සැපයීම
·         11. විටමින් සී වල (ප්‍රතිඔක්සිකාරක වන මෙය බොහෝ රෝග වලක්වා ශරීරය ධුලකහරණය කර නැවුම් බවින් පුබුදුවන්නට සමත්වේ )
·         12. විටමින් බී සපයා රුධිරය පෝෂණය
·         13. දියවැඩියා කෙරෙහි ගුණදායකය
මේ සියලු හේතු නිසා ආහාරමය වශයෙන් දියබත බොහෝ පෝෂණීය ගුණ සහිත ශක්ති ජනක ආහාරයකි. දවස පුරා සිරුර නැවුම් බැවින් තබමින් බොහෝ රෝග වලින් ඔබ වලකන දියබතට ඔබේ මුළුතැන් ගෙයි නිසි තැන ලබා දෙන්නට සැරසිය යුතුය.

 --------------------------------------------------------------------------------------------

   ඔබගේ සිත කය මනස බරපතල ලෙසින් රෝගියෙකු කර ඇති බව තේරුම් ගත යුතුය.

මේ විශ්වයේ මනසක් ඇති මිනිසාට,මනසක් නොමැති සතා සිවුපාවුන්ට සහ ගස් වැල් වලට,හිරුට,ජලයට.වාතයට මෙන්ම  විශ්වයේ ඕනෙම දෙයකට යම් ශක්තියක්,බලයක් මෙන්ම කිරීමට කාර්යයක් පැවරි ඇත.එය තේරුම් ගැනීම මනසක් තිබෙන ඔබගේ යුතුකමය.එසේ නොවන්නේ නම් වෙනත් අයෙකුගේ මනසට ඔබගේ මනස සහ ඔබගේ රාජකාරිය පාවාදෙමින් රෝගීන් බවට පත් වෙමින් මිය යනු ඇත..

අපේ රට ආක්‍රමණය කල ජාතින් පෘතුගීසි 1505 --1658 වසර 153 යි..ලංදේසි 1658-1796 වසර 138 යි.ඉංග්රීසි 1796 - 1948 වසර 152..අපේ කලු සුද්දන් 1945 -2023; වසර 75යි.එකතුව වසර 518 යි..

ඉංග්රීසින් 1818 සිට 1948 දක්වා ලංකාව සම්පූර්ණයෙන් යටත් කරගෙන වසර 132 යි.පරම්පරා තුනක් පමන ..

        ...................... අපේ රටේ නගර,ගම්,ගස්වැල්,සිවුපා සතුන්,කෘමින්,පුරාවිද්‍යා වටිනාකමක් ඇති ස්ථාන, ඉතිහාසය,ආගමික,සංස්කෘති,කෘෂිකර්මාන්තය,අද්යාපනය,අහාර,ජලය,මනස වෙනස් කල ආකාරය .. අපව රෝගීන් කල ආකාරය .. ඉන් නිරෝගීව දිවි ගෙවන්න..අතීත මුතුන් මිත්තන් නිරෝගිව මනස දියුණු කරගත්තේ කෙසේද?අපි රෝග බෝකරගෙන මනසේ ශක්තිය විනාශ කර ගත්තේ කෙසේද?.වෙනස් කරන්න බැරි ලෝකයේ විශ්වයේ සත්යය..මෙම වෙනස් කල දේවල් ඔබට නොපෙනේනම් ඔබ ඇත්ත වශයෙන්ම මානසික රෝගියෙකු කර ඇති බව තේරුම් ගත යුතුය...  

නිට්ටාවට හොදකරන්න බැහැ කියනා ......පිලිකා .වකුගඩු අමාරු කොලෙස්ටරෝල් සිනි දියවැඩියාව අදිරුදිර පීඩනය ගැස්ට්‍රයිටිස්,හිරුවාරදය,අක්මාවේ තෙල්,ස්නායු ආබාධ,..හන්දිපත් වේදනාව,නහර ගැට ගැසිම,අතපය වේදනා හිරි වැටිම ඇතුළු ඕනෑම බෝවෙන සහ බෝනොවෙන රෝගයන්  මාසයක් ඇතුලත නිට්ටාවටම සුවකරන්න පුලුවන්..

මෙම රෝගයන් නිට්ටවට හොද කරන්න බැහැ යන්න ඔබ සිතන්නේ නම් ඔබගේ සිත කය මනස බරපතල ලෙසින් රෝගියෙකු කර ඇති බව තේරුම් ගත යුතුය...එසේ වන්නේනම් කිසිම දිනයක මෙම රට දියුණුව කරා නොයනු ඇත..වහ වහා මෙය වෙනස් කර ගන්න..එය කල හැක්කේ ඔබටම පමණි...  

 විශ්වයේ ජීව බල ශක්තිය උපයෝගී කරගෙන කරනු ලබන වෛද්‍ය ප්‍රතිකාර.(The Healing Of Universal Life Force Energy) බෙහෙත් නොබී දිවි ගෙවන්න,අනාගත දරු පරපුර රෝගයන්ගෙන් බේරගන්න කැමතිනම් පමණක් අමතන්න,විස්තර බලන්න.. 

මම.දේශ විමුක්ති සංග්‍රාම විජය විබූෂණ. දේශාභිමානී විිරපුත්‍ර,දේශශක්ති,දේශමාන්‍ය,හෙළ වෛද්‍ය ශිරෝමණි,විශ්ව ජිව බල වෛද්‍ය එස්.ජේ.සිල්වා.
සභාපති සිමාසහිත සමස්ත ලංකා කැන්ගන් ජල චිකිත්සක සමිතිය ලියාපදිංචි අංකය:- S/002486  බලන්න ..www.srilankaelle.com     හෝ         www.kangenwatersrilanka.com   Youtube - Sri Lanka Elle    &     Ellaya TV   Face Book .  Jude Silva       Sri Lanka Elle දරකතන අංකය 0718669451 හෝ 0332262409 ලිපිනය නො:- 56 බි,විශ්ව ජිිව බළ වෙද මැදුර,keerthi මාවත අසල,තිබ්බොටුගොඩ,ගණේමුල්ල . මිතුරන්ට ෂෙයා කරන්න 

එමෙන්ම යාළුවන්ටත් දැන් ගැනිම සදහා මෙය මිතුරන්ට ෂෙයා කරන්න


"දිවුල් wood-apple ගුණ අගුණ"

 "දිවුල් wood-apple ගුණ අගුණ"


��අප රටේ වැවෙන සාකයන්ගේ ගුණ අගුණ සෙව්ම ඉන් ප්‍රයෝජන ගැනීම අප විසින් කල යුතුමය..විදේශිය ජාතින් විසින් මෙම සකයන්ගෙන් මහත් ප්‍රතිපල ලබමින් නිරෝගිව දිවි ගෙවමින් සිටින අතර අප වත්මන් දරු පරපුර හෝ දැනුවත් කරමින් නිරෝගී ජාතියක් කිරීමට දායකත්වය සපයමු..මේ පිලිබදව සොයා බැලීම ඔබ සතු යුතුකමක්ද වන්නේය...

�� "දිවුල් " 


��දිවුල් යනු බාල මහළු අප කොයි කවුරුත් ආහාරයට ගැනීමට ප්‍රියතාවයක් දක්වන රසවත් පලතුරක් කිව්වොත් නිවැරදිය.මෙම පලතුර Limonia Acidissima යන උද්භිද විද්‍යාත්මක නාමයෙන් හඳුන්වනු ලබනවා. එසේම මෙම රසවත් පලතුර අපේ රටේ බහුලව දැක ගත හැකි අතර ඉන්දියාව, පාකිස්තානය වැනි රටවල වියළි කලාපයේ ද බහුලව දක්නට ලැබෙනවා.එසේම දිවුල් යනු රසවත් පලතුරක් පමණක්ම නොව එය වටිනා ඖෂධයක් වශයෙනුත් හදුන්වන්නට පුළුවන්.මන්ද එහි ඖෂධීය ගුණ රැසක් අඩංගුව පවතිනවා.එම නිසාම රෝග රැසකට සුවය සැලසීම සඳහා මෙය භාවිතා කරනු ලබනවා.නිතරම අපි දිවුල් පලතුරක් විදියට පරිභෝජනයට ගන්නවා. ඉතිං දිවුල් ගෙඩි වගේම කොළ, පොතු, මුල්, මල්, මැලියම් ආදිය සෑම කොටසක්ම ඖෂධීය ගුණ රැසකින් සමන්විත ශාකයක්. ඉතිං දිවුල් වල ගුණ ගැන අද අපි බලමු..

එපමණක් නොව දිවුල් විටමින් A, C, B, කැල්සියම්, පොස්පරස්, තන්තු, ප්‍රෝටීන හා යකඩ වනි පෝෂ්‍ය පදාර්ථ රැසකින්ම සමන්විත වෙනවා.ප්‍රතිශක්තිකරණ ගුණයෙන් සමන්විත පලතුරක් වගේම ඖෂධයක්. එබැවින් ඒවා ආහාරයට එක් කර ගැනීමෙන් අපට ලැබෙන ප්‍රතිලාභ ද බොහෝමයක් පවතිවා.ඉතින් දිවුල් පරිභෝජනයෙන් ඔබට ලැබෙන සෞඛ්‍ය ප්‍රතිලාභ කිහිපයක් මෙන්න..

රක්තහීනතාව වළක්වාලීම හදවතට හා අක්මාවට හිතකර වීම මළබද්ධය, පනු රෝග දුරු කිරීම කුඩා දරුවන්ගේ වර්ධනය සඳහා උපකාර වීම අතීසාරය, කක්කල් කැස්ස සමනය කිරීම ආර්තව විෂමතා දුරු කිරීම පසු ගර්භණී අවධියේ ඇතිවන ගර්භාෂ සංකූලතා සමනය මව්කිරි වර්ධනය කාන්තාවන් වියපත් වූ විට ඇති වන හෝමෝන ගැටළු සමනය ඉදුණු දිවුල් ආහාරයට ගැනීමෙන් පුරුෂ ධාතු වර්ධනය දියවැඩියාව, කොලෙස්ටරෝල් පාලනය කිරීමේ හැකියාව රුධිර කැටි ගැසීම වැළැක්වීම අධි රුධිර පීඩනය සමනය වකුගඩු රෝග, මූත්‍රා ගල් ඇතිවීම සමනය කිරීම සිරුරේ ශක්තිය වැඩීම අම්ලපිත්ත, පීනස, කැස්ස රෝග සුව කිරීමට උපකාර වීම...


1. මළබද්ධය සමනය කරයි; දිවුල් තන්තු වලින් පොහොසත් ප්‍රභවයක් වන බැවින් එය විරේචක ගුණය සඳහා ඉතා ප්‍රසිද්ධය.එබැවින් ඔබ මළ බද්ධයෙන් පෙළෙන්නේ නම් දිවුල් ගෙඩියක් ආහාරයට එක් කර ගැනීමට කටයුතු කරන්න.

2. ආහාර දිරවීමට උපකාරී වේ ; දිවුල් වල තන්තු හා විටමින් C බහුල වශයෙන් අඩංගු වෙනවා.එබැවින් දිවුල් යුෂ වීදුරුවක් පානය කිරීමෙන් ආහාර දිරවීම ආශ්‍රිත ගැටළු රැසක් සමනය කර ගැනීමට හැකිය. 

3. වණ සහ පිලිස්සුම් වලට එරෙහිව ක්‍රියාකාරී කරයි; දිවුල් වල ප්‍රතිඔක්සිකාරක ගුණය ඉහළ මට්ටමක පවතින ටැනින් සහ ෆීනොලික් සංයෝග අඩංගු වෙනවා.මේවා වණ සහ පිලිස්සුම් සමනය කිරීමට උපකාරී වෙනවා.

4. විශාල ශක්ති ප්‍රභවයක් ලෙස ක්‍රියා කරයි; හකුරු සමඟ දිවුල් ගෙඩියක් ආහාරයට ගැනීමට කටයුතු කරන්න.මෙය ඔබේ තෙහෙට්ටුව සහ ශක්තිය නැති වීම වැළැක්වීම සඳහා ඉතාමත් ඵලදායී වෙනවා. 




5. ශ්වසන රෝග සමනය කරයි; උගුරේ අමාරුව, ඇදුම සහ බ්‍රොන්කයිටිස් වැනි රෝග සමනය කර ගැනීමට දිවුල් උපකාරී වෙනවා.ඉතින් ඔබට උගුරේ අමාරුවක් පවතින අවස්ථාවක දිවුල් ගෙඩියක් ආහාරයට එක් කර ගැනීමට කටයුතු කරන්න.එමඟින් ඔබට සහනයක් දැනෙනු ඇත.

6. වකුගඩු සෞඛ්‍යට හිතකරයි; දිවුල් වල තයමින් සහ රයිබොෆ්ලැවින් බහුලව අඩංගු වන අතර ඒවා ශරීරයේ විෂ ඉවත් කිරීමට සහාය වෙනවා.එබැවින් දිවුල් යුෂ පානය කිරීමෙන් වකුගඩු ගැටලු සමනය කර ගැනීමේ හැකියාව පවතිනවා. 

7. අධි රුධිර පීඩනය සුව කරයි; අධි රුධිර පීඩනයට සහනයක් ලබා ගැනීමට දිවුල් කොළ කිහිපයක් තම්බා පානය කළ හැකිය.

8. දියවැඩියාව පාලනය කරයි; දිවුල් වල 'ෆෙරෝනියා ගම්' අධික ලෙස අඩංගු වන අතර එය රුධිරයේ සීනි සමතුලිතව ගලා යාම පාලනය කර දියවැඩියාව සමනය කිරීමට දායක වෙනවා.

9. විදුරුමස් නීරෝගී කරයි;දිවුල් වල විටමින් C බහුල බැවින් එය විදුරුමස් වල ලේ ගැලීම හා සෙම් ගෙඩි සමනය කිරීමට උපකාරී වෙනවා. 

දිවුල් කිරි පානය.



අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය : හොඳින් ඉදුණු දිවුල් ගෙඩි 02 හෝ 03 ක්, පොල් ගෙඩි 1/2 ක පමණ පොල් කිරි. වතුර ලීටර් 01 ක් පමණ. සිනි, ලුණු අවශ්‍ය පමණට, 

පිළියෙල කරන ආකාරය ; ප්‍රථමයෙන් දිවුල් ගෙඩි ටික සෝදා පිරිසුදු කර දෙකට පලා මදය සූරා ගන්න.දැන් එය බ්ලෙන්ඩරයකට දමා එයට පොල් කිරි හා වතුර මිශ්‍ර කරන්න.

දැන් මේ සියල්ල බ්ලෙන්ඩර් කර බීම සාදන භාජනයට දමා අවශ්‍ය පමණට ලුණු හා සීනි එක් කරන්න.දැන් ඔබේ රසවත් දිවුල් කිරි පානය කරන්න. 

(මතක තබා ගන්න, ඔබ දියවැඩියා රෝගීයෙක් නම් සීනි නොදමා පානය කිරීමට කටයුතු කරන්න) එසේම දිවුල් යනු උෂ්ණාධික පලතුරක් බැවින් එය අධික ලෙස ආහාරයට ගැනීමෙන් වළකින්න.මන්ද එමඟින් මුත්‍රා දැවිල්ල ,බඩේ දැවිල්ල වැනි තත්වයන් ඇති විය හැක. ඉතින් ඔබත් දිවුල් අනුභව කර ඉහත ප්‍රතිලාභ අත් විඳින්න..... 

�� ඉදුණු දිවුල් ගෙඩියක යුෂ ගෙන එයට උක් පැණි තේ හැදි 2ක්, දෙහියුෂ, එනසාල්, ලුණු, ගම්මිරිස් කුඩු එක් කර පානය කිරීමෙන් කැස්ස, ඉක්කාව සුව කරයි. 

මද ලෙස ඉදුණු දිවුල් යුෂ පානය වමනය සුව කරයි. 

සමේ ඇතිවන දද, කුෂ්ඨ වලට දිවුල් කොළ ඇල් වතුරෙන් අඹරා සතියක් පමණ අලේප කිරීම. 

ඉදුණු දිවුල් ගෙඩියක මදය සූරා එයට මීපැණි, සූදුරු ස්වල්පයක් එක් කර තලා දිනපතා උදේ ආහාරයට එකතු කර ගැනීමෙන් දරු සම්පත් ලැබීමට උපකාර වේ.

සත්ව විෂ ශරීරගත ව ඇති විට දිවුල් කොළ කැඳ ගුණදායක වීම. 

දරුවන්ට අජීරණ ඇති වූ විට ළපටි දිවුල් කොළ වල යුෂ ගෙන මීපැණි හෝ සීනි සමග දවසකට තුන්වරක් බැගින් දවස් කීපයක් බොන්න දීම.

�ලේ පිරිසිදු කරන්නට දිවුල් ගෙඩි මදය සීනි සමඟ මිශ්‍ර කර උණු වතුරින් දිය කර බීමට ගන්න. 

��ඉදුණු දිවුල් ගෙඩියක මද ඇට ඉවත් කර සීනි සමඟ මිශ්‍ර කර උදේ ආහාරයට ගැනීම මළ බුරුල්ව යාමට උපකාර වේ. 

දිවුල් මද, බදින ලද සූදුරු, එනසාල්, මී පැණි මිශ්‍ර කර කෑම අර්ශස්, අජීර්ණ රෝග සුව කරයි. 




--------------------------------------------------------------------------------------------

   ඔබගේ සිත කය මනස බරපතල ලෙසින් රෝගියෙකු කර ඇති බව තේරුම් ගත යුතුය.

මේ විශ්වයේ මනසක් ඇති මිනිසාට,මනසක් නොමැති සතා සිවුපාවුන්ට සහ ගස් වැල් වලට,හිරුට,ජලයට.වාතයට මෙන්ම  විශ්වයේ ඕනෙම දෙයකට යම් ශක්තියක්,බලයක් මෙන්ම කිරීමට කාර්යයක් පැවරි ඇත.එය තේරුම් ගැනීම මනසක් තිබෙන ඔබගේ යුතුකමය.එසේ නොවන්නේ නම් වෙනත් අයෙකුගේ මනසට ඔබගේ මනස සහ ඔබගේ රාජකාරිය පාවාදෙමින් රෝගීන් බවට පත් වෙමින් මිය යනු ඇත..

අපේ රට ආක්‍රමණය කල ජාතින් පෘතුගීසි 1505 --1658 වසර 153 යි..ලංදේසි 1658-1796 වසර 138 යි.ඉංග්රීසි 1796 - 1948 වසර 152..අපේ කලු සුද්දන් 1945 -2023; වසර 75යි.එකතුව වසර 518 යි..

ඉංග්රීසින් 1818 සිට 1948 දක්වා ලංකාව සම්පූර්ණයෙන් යටත් කරගෙන වසර 132 යි.පරම්පරා තුනක් පමන ..

        ...................... අපේ රටේ නගර,ගම්,ගස්වැල්,සිවුපා සතුන්,කෘමින්,පුරාවිද්‍යා වටිනාකමක් ඇති ස්ථාන, ඉතිහාසය,ආගමික,සංස්කෘති,කෘෂිකර්මාන්තය,අද්යාපනය,අහාර,ජලය,මනස වෙනස් කල ආකාරය .. අපව රෝගීන් කල ආකාරය .. ඉන් නිරෝගීව දිවි ගෙවන්න..අතීත මුතුන් මිත්තන් නිරෝගිව මනස දියුණු කරගත්තේ කෙසේද?අපි රෝග බෝකරගෙන මනසේ ශක්තිය විනාශ කර ගත්තේ කෙසේද?.වෙනස් කරන්න බැරි ලෝකයේ විශ්වයේ සත්යය..මෙම වෙනස් කල දේවල් ඔබට නොපෙනේනම් ඔබ ඇත්ත වශයෙන්ම මානසික රෝගියෙකු කර ඇති බව තේරුම් ගත යුතුය...  

නිට්ටාවට හොදකරන්න බැහැ කියනා ......පිලිකා .වකුගඩු අමාරු කොලෙස්ටරෝල් සිනි දියවැඩියාව අදිරුදිර පීඩනය ගැස්ට්‍රයිටිස්,හිරුවාරදය,අක්මාවේ තෙල්,ස්නායු ආබාධ,..හන්දිපත් වේදනාව,නහර ගැට ගැසිම,අතපය වේදනා හිරි වැටිම ඇතුළු ඕනෑම බෝවෙන සහ බෝනොවෙන රෝගයන්  මාසයක් ඇතුලත නිට්ටාවටම සුවකරන්න පුලුවන්..

මෙම රෝගයන් නිට්ටවට හොද කරන්න බැහැ යන්න ඔබ සිතන්නේ නම් ඔබගේ සිත කය මනස බරපතල ලෙසින් රෝගියෙකු කර ඇති බව තේරුම් ගත යුතුය...එසේ වන්නේනම් කිසිම දිනයක මෙම රට දියුණුව කරා නොයනු ඇත..වහ වහා මෙය වෙනස් කර ගන්න..එය කල හැක්කේ ඔබටම පමණි...  

 විශ්වයේ ජීව බල ශක්තිය උපයෝගී කරගෙන කරනු ලබන වෛද්‍ය ප්‍රතිකාර.(The Healing Of Universal Life Force Energy) බෙහෙත් නොබී දිවි ගෙවන්න,අනාගත දරු පරපුර රෝගයන්ගෙන් බේරගන්න කැමතිනම් පමණක් අමතන්න,විස්තර බලන්න.. 

මම.දේශ විමුක්ති සංග්‍රාම විජය විබූෂණ. දේශාභිමානී විිරපුත්‍ර,දේශශක්ති,දේශමාන්‍ය,හෙළ වෛද්‍ය ශිරෝමණි,විශ්ව ජිව බල වෛද්‍ය එස්.ජේ.සිල්වා.
සභාපති සිමාසහිත සමස්ත ලංකා කැන්ගන් ජල චිකිත්සක සමිතිය ලියාපදිංචි අංකය:- S/002486  බලන්න ..www.srilankaelle.com     හෝ         www.kangenwatersrilanka.com   Youtube - Sri Lanka Elle    &     Ellaya TV   Face Book .  Jude Silva       Sri Lanka Elle දරකතන අංකය 0718669451 හෝ 0332262409 ලිපිනය නො:- 56 බි,විශ්ව ජිිව බළ වෙද මැදුර,keerthi මාවත අසල,තිබ්බොටුගොඩ,ගණේමුල්ල . මිතුරන්ට ෂෙයා කරන්න 

එමෙන්ම යාළුවන්ටත් දැන් ගැනිම සදහා මෙය මිතුරන්ට ෂෙයා කරන්න


මේ විශ්වයේ මනසක් ඇති මිනිසාට , මනසක් නොමැති සතා සිවුපාවුන්ට සහ ගස් වැල් වලට , හිරුට , ජලයට.වාතයට මෙන්ම    විශ්වයේ ඕනෙම දෙයකට යම් ශක්තියක් , ...